Komentari

opcije.blog.hr

Dodaj komentar (16)

Marketing


  • felix...

    E nisi fer sa ovim p.s.-om...upravo sam pročitao tvoj post i htio se malo igrati pogađanja...pa sam u 10ak minuta pokušao pogoditi kaj nisi stigao objaviti.Časna riječ.....ODP,EK,NVDA,CFC.
    Kaj misliš nije li Buffet bacio svoje šape na CFC?Ovakve prilike on voli iskoristiti.
    Dakle za sad 2 od 4.Nije loše:)Pozdrav!

    avatar

    26.10.2007. (14:50)    -   -   -   -  

  • felix...

    A ni putevi na vix nisu za hitit,tim više kaj se očekuju volatilni Qsi:),pa bi slijedom toga i NVDA mogla "strong up"?Danas je petak,možda market,a i NVDA malo jače padne pa bi to bila fina prilika za kupnju spekulativnih iako skupih callova.

    avatar

    26.10.2007. (14:57)    -   -   -   -  

  • Oglina spilja

    Pa što se tiče CFC
    mislim da je pravo vrijeme da se uskoro šorta.Iz ove bule se lako ne vadi.Pozdrav!

    avatar

    26.10.2007. (18:38)    -   -   -   -  

  • felix...

    Pratim ga već od početka krize.Baš naprotiv,potiho se ulaže kapital u njega,a sada je idealna prilika.Prvo su u medijima na sav glas razglasili da CFC možda ide u bankrot,a veliki istovremeni ulaz institucionalnog kapitala(AD sa TA bloga) je govorio da tu nekaj smrdi,zatim se spekuliralo o Buffetovom fondu koji vreba ovakve prilike kao preuzimaču....Dionica je nepravedno i uslijed"glasina" u medijima zatučena,a dovoljno govori i današnji skok od 15ak posto nakon objave zarada.Došlo je i do efekta short squeezea između ostaloga,a to su upravo oni igrači koji dijele tvoje mišljenje...c/paste...Change in Short Interest as of 9/11/2007...-5.90%
    Short Interest as % of Float as of 9/11/2007...1.30%.
    Prava panika shortera,a ti bi u short!? A zarade u posljednjem kvartalu u kojem je i došlo do krize sektora su ok,kako je i bilo za pretpostaviti.Pratio sam AD liniju u samome startu krize:)

    avatar

    26.10.2007. (19:11)    -   -   -   -  

  • 1stalker1[1vs1]

    cool post, aj pozdrav!!

    avatar

    26.10.2007. (19:23)    -   -   -   -  

  • felix...

    Opet moram i citirati OptionMastera koji je sve već davno objasnio u arhivi,ali mi se čini da gro čitatelja preskače arhivu kao manje bitnu,dok je meni često
    puno bolji oslonac kada se nađem u nedoumici od ne znam kakvog svježega sadržaja.."Implied volatility je samo PREDVIDJENI VOLATILITY tj ako se u srijedu GOOGLE jako makne (npr. 50 pointa) onda ove cijene nisu niposto previsoke! Medjutim mi MORAMO UZETI NEKU TOCKU OSLONCA pa U TOM SMISLU moram PREDPOSTAVITI DA JE IMPLIED VOLATILITY UVIJEK U PRAVU "... makar ima i logike za pisce opcija da poskupe opcije tim više čim se veći pomak očekuje da bi kasnije ofsetali porast cijene long opcija rušenjem implicirane volatilnosti.Zato je i bolje uzeti dugoročnije opcije i strikeove na kojima se taj utjecaj toliko ne osjeti,već se ide u prvome redu na intrističku vrijednost,kaj je OM i napravio.
    Da si shodno tome malo provjerio vrlo visoku impliciranu volatilnost CFCa prije objave zarada,možda bi se upalila kakava žaruljica.Pa u komentarima ispod sam čak i ostavio neke linkove na arhivu...?
    Ljudi sve vam lijepo piše na ovome blogu,iskoristite to!

    avatar

    26.10.2007. (19:28)    -   -   -   -  

  • Oglina spilja

    Pa ne znam...Vidim da institucije drže 104% dionica.Zar misliš da ih se ne rješavaju na račun sitnih? Ajde pratiću ga ovo tromjesečje.

    avatar

    26.10.2007. (19:42)    -   -   -   -  

  • felix...

    Već je na +23%!!!NVDA pada i otvara lijepu priliku za kupnju callova...nadam se da će još...

    avatar

    26.10.2007. (19:46)    -   -   -   -  

  • jaanko

    @OM, drago mi je za brata da je sve ok. Što se tiče MSFT, ja sam tu bubnuo malo dugoročniju prognozu, jer mi se čini da bi mogao padati radi problema sa Vistom, te pojačavanja konkurencije u operativnim sistemima i Office alatima. Open source dobiva sve jasniju perspektivu, a Google je vrlo moćan igrač. No, sve to skupa nema direktnog uticaja na kratkoročne trejdove, to mi je potpuno jasno.
    @Felix, ti stalno prezentiraš odlično znanje, pravi si OMov nasljednik. Ova naliza Short interesta me oduševila. Šteta je što nemaš prilike to pretočiti u praksu (vlastitu zaradu).

    avatar

    26.10.2007. (20:06)    -   -   -   -  

  • felix...

    Janko,na stranu ono kaj sam ti napisao u e mailu,ali to je samo jedna strana priče:)I to sa knjigama...U svi tim knjigama nećeš naći ništa kaj bi vrijedilo više od jedne ili dvije dobro odabrane OptionMasterove rečenice ili samo nekih njezinih dijelova poput onog gornjeg boldanog dijela.Ipak osnovno znanje je obavezno,a toga ti je pun internet.,Mogu samo reći da je bolje da se vratiš studiranju ovoga bloga od arhive,jer ovdje samo gubiš vrijeme.Zamisli samo koliko neprocjenjivo vrijednih rečenica postoji na blogu.Blog treba studirati(sami proširiti znanje ,analizirati i odrediti pravo značenje),a ne samo čitati. Nemoguće je i OptionMasteru ići u detalje jer bi se previše zakopao u temu koja je vrlo složena,opširna i nije uvijek jednosmjerna.Da ne bi zalutali smjernice su Vam ovdje,ali ne da ih se držite ko pijan plota,već vam omogućavaju dovoljnu širinu koju možete sami sebi prilagoditi.

    avatar

    26.10.2007. (22:00)    -   -   -   -  

  • jaanko

    Sve ja to jako dobro znam. Evo po treći put čitam arhivu. Sad si organiziram sve primjere. Ono što je trebao OM učinit, a lijenčina nije. Joooj, opet će me psovat :) Ma gle, zato ga i nagovaram da otvori servis, mislim da bi to bilo odlično. Ali možda on ima druge planove, pa nema vremena. Ili misli da mu se nebi isplatilo.
    Ima i u knjigama ponešto korisno, ali na ovom blogu ima par primjera koje ne možeš naći u knjigama. I to je bogatstvo ovog bloga. Samo da toga ima više. I da je bolje organizirano. Hehe, već ga čujem kako škrguće zubima :-P

    avatar

    26.10.2007. (23:11)    -   -   -   -  

  • felix...

    Janko ne seri!Šaljem ti vuka!
    CFC 4:00PM ET 17.30 Up 4.23 Up 32.36%.

    avatar

    26.10.2007. (23:17)    -   -   -   -  

  • Vedran V

    OptionMaster,
    Drago mi je da je tvoj brat s familijom u redu, i da im je i kuca takodjer OK (to je velika stvar). Nadam se da ce se ovi pozati smiriti i posve ugasnuti uskoro.
    A tebi cestitke *skidam sesir* na CALL-ovima za MSFT i CFC.
    Uzivaj u vikedu.

    avatar

    27.10.2007. (00:12)    -   -   -   -  

  • jaanko

    Felixe kakvi su to izrazi?? Pa barem si ti pristojan dečko...

    avatar

    27.10.2007. (08:39)    -   -   -   -  

  • Optionmaster

    Moj komentar na vase - u unosu iznad.. pozdrav svima!

    avatar

    27.10.2007. (10:49)    -   -   -   -  

  • felix...

    Jesam pristojan,ali znam itekako biti zajebani gad,preopak za one koji to zaslužuju...sikter!

    avatar

    27.10.2007. (14:45)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...